
FOOT-WEAR SHORT FİLM SYNOPSİS
Foot-Wear Synopsis
The boy who was born without legs due to deformation of his backbones in the mother's womb before his birth. This case is his longings for till this age especially not wearing any footwear and wanting to wear footwear like other children are longing for the things he could not do, the footwear he could not wear. Because of his obligation to wheelchair, his whole life is the window of the house in the basement and only the foots are shown until kneecap of people who passing around there. The people who were passing by upper window, just shown their foots provides him to feel the things he longings for and failings, turning the things are deficient in his life to whole even if an instant. Walls of the room are full of footwares which are painted by charcoal and colored paints, and the pictures are drawned only until the kneecap. His whole life is the foots which are passing by the window, he stares and the pictures he draws. He creates his own small world in his whole loneliness. This feeling within him lives sneakingly springing to life even if the dream in different bodies, mirroring to the things of lack and longings for wearing footwear rather than alienation of human.
AYAK-KABI SİNOPSİS
Daha doğmadan anne rahminde omurgalarının deformasyona uğraması sonucu bacakları olmadan doğan bir çocuk. Bu durum onun bu yaşına kadar yaşadığı özlemleri özellikle hiç ayakkabı giyememesi ve her çocuk gibi onunda ayakkabı giymek istemesi yapamadığı şeyleri, giyemediği ayakkabının özlemini yaşamaktadır. Tekerlekli sandalyeye mahkum olması onun tüm hayatının bodrum katındaki evinin penceresi ve ordan geçen insanların sadece diz kapaklarına kadar görünen ayaklardır. Yüksekte olan pencerenin önünde geçen insanların sadece ayaklarının görülmesi onun yaşamında eksik olan şeyleri tama çevirmekte yapamadığı özlemini çektiği şeyleri anlıkta olsa hissedebilmesini sağlamaktadır. Odanın duvarlarının kara kalemle ve renkli boyalarla boyanmış ayakkabılar ve sadece diz kapağına kadar çizilmiş resimlerle doludur. Tüm yaşamı pencerenin önünden geçerken izlediği ayaklar ve çizmiş olduğu resimlerdir.Kendi küçük dünyasını yaratmıştır tüm yalnızlığıyla. İçersinde bulunmuş olduğu bu duygunun insanı yabancılaştırmadan çok farklı bedenlerde hayali bile olsa yaşam bulup, sahip olmadıklarına ayna tutması ve onun ayakkabı giyme özlemini içten içe yaşamasıdır.

FİLMİN ADI:AYAK-KABI
TÜRÜ:KURMACA
SÜRESİ:07.25
YILI:2016
YÖNETMEN:SERHAT GÖNEN
YARDIMCI YÖNETMEN:ECEM DALYAN,İHSAN MANDACIOĞLU
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ:SERHAT GÖNEN
KURGU:SERHAT GÖNEN
IŞIK:ORHAN DİLEK
MÜZİK:BEEN WOOD
YAPIMCI:AFE
DANIŞMAN:DOC.DR.ZEHRA YİĞİT
OYUNCULAR:ALPEREN IŞIK
BEYAZ GÜVERCİN SİNOPSİS
Sur'da kazılan hendeklerden dolayı sokağa çıkma yasağı vardır. Yasağın belli bir süreliğine kaldırıldığı sırada insanlar geride bıraktıkları eşyalarını almaları için evlerine giderler.Yasağın kaldırılma haberini alan genç kadın da çocuğuyla Sur'daki evine gider. Ancak şiddetli çatışmaların başlamasıyla yasak tekrar ilan edilir. Film, çocuğuyla Sur'da mahsur kalan kadının çocuğunu Sur'dan çıkarma çabasını, kadın ve çocuğun gözünden yaşanan savaşın, insanlar üzerindeki etkisini trajedik bir dille anlatıyor.
WHİTE PİGEON SYNOPSIS
There is the curfew because of having been digged ditches in Sur. The people goes to their homes to take their belongings which had left back during that time when the curfew is lifted for a lenght of time. The woman also goes to her house in Sur with her child when she hears the news of lifting of curfew. But, the curfew is declared again due to begining of severe conflicts. The film tells in a tragic language that the woman stucks in Sur with her child, the woman's struggle to save her child from Sur, the war which has been happening on the sight of woman and child, the effect of war on people.
